1396/8/25، 03:27 عصر
ادویه ترشی
در این مطلب شما را با مواد لازم برای تهیه ادویه ترشی و نکات مربوط به طرز تهیه ادویه ترشی آشنا می کنیم.
مواد لازم برای ادویه ترشیگلپر
10 قاشق چایخوری (پودر)
پودر تخم گشنیز
5 قاشق چایخوری
دارچین
1 قاشق چایخوری
پودر زیره سبز
2 قاشق چایخوری
جوز هندی
1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه
1 قاشق چایخوری
فلفل قرمز
1 قاشق چایخوری
رازیانه
1 قاشق چایخوری (پودر)
سبزی
2 قاشق چایخوری (به نسبت مساوی از مرزه، ترخان، گشنیز و نعنا خشك)
به ادویه ترشی در صورت تمایل می توانید مقداری نمك اضافه كنید
1- برای تهیه ادویه ترشی ابتدا تمام ادویه های نام برده شده را جداگانه در آسیاب بریزید تا كاملا به حالت پودر در بیایند.
2- مواد پودر شده را با هم مخلوط كنید و داخل تابه بریزید و تقریبا 2 دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید تا عطر آنها كمی آزاد شود.
3- ادویه ترشی آماده شده را داخل ظرف در داری داخل جای تاریك و خشك قرار دهید.نكاتی درباره تهیه ادویه ترشی
● در صورت تمایل می توانید به ادویه ترشی مقداری نمك اضافه كنید.
● می توانید مقدری ادویه گرام ماسالا هم به ادویه ترشی اضافه كنید.
● این ادویه ترشی را می توانید برای انواع ترشی و شور مورد استفاده قرار دهید.
مصرف گلپر در آشپزی :
گلپر از مواد لازم برای تهیه ادویه ترشی است
استفاده از گلپر در ادویه ترشی خواص زیادی دارد در واقع ترشی كه با برگ و ساقه نوع خوشبوى اين گياه درست مي شود، ضد عفونى كننده معده بوده و براى معالجه كم اشتهايى و از بين بردن اخلاط غليظ معده به كار م رود. همچنین گلپر غذا را نرم مي کند و بوى دهان را بر مي گرداند، مقوى معده بوده و بلغم را از بين مي برد. اشتها را بر مي انگيزد و مقوى هاضمه مي باشد.
با ساقه و برگ آن ترشى گلپر درست مي كنند. گلپر بادشكن بوده، نفخ و ناراحتىهاى دستگاه هاضمه را از بين مي برد. اين گياه ضدعفونى كننده بوده و پادزهر سموم است. ضد تشنج، ضد كرم و ضد حشرات نيز مي باشد.
تذکر
- مقدار خوراک مجاز پودر دانه گلپر چهار گرم است.
- مصرف مقدار زیاد گلپر سبب سقط جنین می شود. از این رو زنان باردار در خوردن زیاد آن مجاز نیستند و در تهیه ادویه ترشی نیز نباید بیش از اندازه از آن استفاده کرد.