1396/9/18، 12:15 عصر
طرز تهیه کاچی مقوی و مخصوص خانم های زایمان کرده
مواد لازم برای کاچی :
آرد گندمیک پیمانه
کره یا روغن
۱۰۰_۱۵۰ گرم
شکر
۱ پیمانه
گلاب
یک چهارم پیمانه
زعفران ساییده شده
به میزان دلخواه
آب
۳ پیمانه
* ادویه های مخصوص کاچی
از هر کدام یک چهارم قاشق چایخوری
[b]* ادویه های مخصوص کاچی :[/b]
دارچین، زیره، فلفل سیاه، رازیانه، پودر زنجبیل، زردچوبه خیلی کم، پودر هل، پودر تخم گشنیز که میزان آن بستگی به ذائقه خودتان است من تقریبا از هر کدام یک چهارم قاشق چایخوری ریختم ولی دارچین را کمی بیشتر ریختم.
دارچین، زیره، فلفل سیاه، رازیانه، پودر زنجبیل، زردچوبه خیلی کم، پودر هل، پودر تخم گشنیز که میزان آن بستگی به ذائقه خودتان است من تقریبا از هر کدام یک چهارم قاشق چایخوری ریختم ولی دارچین را کمی بیشتر ریختم.
طرز تهیه کاچی مخصوص :
ابتدا آب و شکر را در ظرفی ریخته و روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید تا شکر در آب حل شود. سپس زعفران را به مواد اضافه کنید تا مخلوط آب و شکر قوام پیدا کند. شیره قوام یافته باید مانند شیره مربا غلیظ و کشدار شود. دقت داشته باشید گلاب را در مرحله پایانی قوام آمدن شیره اضافه کنید تا عطر آن از بین نرود.
بعد از این مرحله کره یا روغن را در یک ظرف ریخته و روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید. پس از اینکه کره آب شد، آرد گندم را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا آرد تغییر رنگ پیدا کرده و طلایی متمایل به قهوهای شود. حالا ادویه ها را یکی یکی اضافه کرده هم می زنیم تا کاملا با آرد و روغن مخلوط شوند و عطر ادویه ها در بیاید، پس از آماده شدن آرد و ادویه ها، شیره را به آن اضافه کنید و مرتب آن را روی شعله ملایم اجاق گاز به هم بزنید تا صاف و یکدست شود اگر احساس کردید بیش از حد کاچی سفت شده است یک پیمانه دیگر آب اضافه کنید. این مرحله حداقل ۵ دقیقه به طول می انجامد. در این مرحله باید کاچی را دم کنید.