1396/11/19، 03:16 عصر
به دو طریق می توان کمپوت درست کرد.
1- میوه مورد نظر و آب و کمی شکر را در قابلمه ریخته مستقیماً روی حرارت می گذاریم تا یکی دو جوش بزند و بعداز روی حرارت بر می داریم که این نوع کمپوت مانده گاری ندارد نهایتاً چند روزی بیشتر در یخچال نمی ماند.
2- روش دوم کمپوتهایی که درست می کنیم اگر کاملاً شرایط درست کردن کمپوت را رعایت کنیم مانده گاری بالایی دارد شاید بتوان چندسالی نگه داشت. برای اینکه کمپوت خوبی درست کنیم میوه هایی که انتخاب می کنیم نباید له باشد زدگی نداشته باشد و کاملاً سالم و مرغوب باشد و آنها را خوب شسته و خشک می کنیم و داخل شیشه های در فلزی استریل شده می ریزیم تا بالای شیشه پر شود و در یک قابلمه آب می ریزیم و می گذاریم روی حرارت تا بجوش آید و از روی حرارت برداشته و شکر کم کم به آن اضافه می کنیم تا به مرحله اشباع برسد یعنی شکر دیگر در آب حل نشود.وقتی که کاملاً سرد شد روی میوه های داخل شیشه می ریزیم تا لب به لب شودو در شیشه ا ی را می گذاریم و شیشه ها را داخل یک قابلمه می چینیم و آب سرد می ریزیم تا 2 سانت به در آن مانده و روی حرارت می گذرایم و زمانیکه آب درون قابلمه به نقطه جوش برسد برای آن وقت می گیریم و بعد از گذشت زمان لازم از روی حرارت برداشته و یکی یکی در شیشه ها را مجدداً سفت کرده سرد که شد در کمد گذاشته یا کابینت و هر وقت که نیاز بود استفاده می کنیم. اگر تمام نکات رعایت شود و در شییشه هوا نکشد با این روش بهترین کمپوت را درست می کنیم و این عمل هم به اقتصاد خانواده کمک می کند و هم به سلامت بودن خانواده چون مواد شیمیایی و ضدکپک و غیره در آن بکار نمی رود.
توت فرنگی : میوه هایی مثل توت فرنگی زمان پخت آن از زمان جوش آمدن آب 5 دقیقه کافی است. توت فرنگی کافی است که دم آن را بگیریم.
گیلاس : میوه هایی مثل گیلاس و آلبالو هسته آن را در نمی آوریم و زمان آماده سازی آن از زمان جوش آمدن آب 10 دقیقه کافی است.
زردآلو : میوه هایی مثل زردآلو، هلو، شلیل را هسته آن را در می آوریم و پوست هلو را هم می گیریم و زمان پخت آن از زمان جوش آمدن آب 15 دقیقه کافی است.
سیب : میوه هایی مثل سیب و گلابی پوست و دانه آن را جدا کرده و زمان آماده سازی از زمان جوش آمدن آب 20 دقیقه کافی است. (البته سیب و گلابی را تکه تکه می کنیم.)